Delikat se implică

Delikat se implică

Gustul de acasă nu înseamnă doar o masă delicioasă, dar și bucuria de a fi împreună și de a petrece timp cu toți cei dragi. De aceea, mesele în familie sunt mai importante decât credem și, deși unii dintre noi le iau ca pe un lucru obișnuit, mii de copii din România iau masa împreună cu părinții lor foarte rar. Asta pentru că părinții lor sunt plecați la muncă în străinătate.

Această conexiune specială cu părinții, la masă, are multe beneficii, pe lângă cele emoționale. De exemplu, copiii care mănâncă de ce cel puțin cinci ori pe săptămână împreună cu părinții, mănâncă mai sănătos, sunt mai apropiați de părinții lor și sunt mai puțin predispuși la dependențe de diverse tipuri. ¹

Este momentul să realizăm că pentru acești copii fără părinți aproape, masa de acasă nu mai are același gust. Acea masă delicioasă la care toată familia se adună, toți împărtășesc gândurile lor și planurile lor de viitor, povestesc cum le-a fost ziua și simt căldura familiei, pentru ei nu există aproape deloc.

De-a lungul anilor, Delikat și-a luat rolul de a reuni familia la masă și de a încuraja românii să prețuiască mai mult momentele petrecute în compania celor dragi. De aceea, ne implicăm alături de Salvați Copiii pentru a-i proteja, încuraja și asculta pe copiii rămași acasă, în urma plecării părinților la muncă peste hotare. Toate aceste acțiuni presupun dedicare din partea specialiștilor și voluntarilor Salvați Copiii, dar și efort material. Delikat a făcut deja primii pași concreți, direcționând fonduri către Salvați Copiii pentru a contribui la continuarea activităților.

Însă și ajutorul tău este unul important și necesar! Hai să le fim aproape, împreună!

¹ The Atlantic – The importance of eating together, 2014

DONEAZĂ ȘI TU ►