Poveste Corina


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Are opt ani și e în clasa a treia. Stă cu mama, care e nevoită să se descurce singură și încearcă să fie și tată. Dar așa ceva este peste putința oricărui om, iar Corina toarce mai departe firul amar al dorului de tată. E plecat de-acasă de trei ani. Întâi în Marea Britanie, apoi în Germania.

Vorbește cu el în fiecare seară la telefon și-l întreabă de fiecare dată când vine acasă, sperând mereu că răspunsul va fi altul decât de cele două ori pe an. Dar nu e niciodată altul și nu există nimic care să-i aline dorul de tată. Nici măcar Soy Luna, fetița pe care și-a luat-o drept model și pe care o urmărește pe Disney Channel. Cel mai greu îi e Corinei când vede copii care sunt împreună cu amândoi părinții lor.

La Salvați Copiii merge din august 2018. Acolo a învățat că toate emoțiile sunt ale ei, și cele bune, și celelalte. A mai învățat să le exprime în cuvinte, să nu se mai refugieze în durere. Dar e abia începutul. Corina are nevoie de consiliere psihologică și de sprijin la teme, dar și să își crească marele curaj de a îmbrățișa oamenii de care s-a atașat enorm, cei de la Salvați Copiii, cu care ea caută să vorbească în fiecare zi.

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►