Poveste Cristi si Alina


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Cristi are doisprezece ani, iar sora lui, Alina, opt. Locuiesc doar cu tata, dar acesta e șofer și lipsește des și mult de-acasă. Chiar dacă îi mai vizitează din când în când câte o rudă, copiii sunt mai mult unul cu altul, iar Cristi a-nvățat de mic să fie băiat mare și are grijă de surioara lui.

Mama e la muncă în străinătate, copiii n-au mai văzut-o de ceva vreme. Când îi împletește Alinei codițele, înainte ca ea să plece la școală, Cristi se întreabă: „Oare mama se gândește vreodată la mine?”. Însă când, arareori, vorbește cu ea la telefon, băiatul nu o întreabă nimic din toate astea, ci îi spune că e bine, ca să n-o-ngrijoreze. Și ca să se bucure de vocea ei. Îi place fotbalul și e portar fiindcă știe atât de bine cum să parezi loviturile. La Salvați Copiii, vine de patru ani, împreună cu Alina. Aici, frații primesc ce le lipsește cel mai mult – atenție.

Tot aici, la Salvați Copiii, Cristi și Alina au învățat ce înseamnă cu adevărat prietenia, purtarea de grijă, bucuria împărtășită. Fii și tu lângă ei, ajută-ne să le fim cât mai mult timp aproape.

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►