Poveste Daniel


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Daniel avea 4 ani când mama lui a plecat, dar își amintește senzația aceea de sufocare și de neputință.
De două ori a venit mama în cei 7 ani, iar Daniel își amintește ca prin vis zilele acelea. Nici la telefon nu prea se aud. Dar copilul vorbește foarte mult despre ea, atât de adesea încât te gândești că așa s-a obișnuit el, să-i umple lipsa cu povești despre ea. Bunica în grija căreia este Daniel de când s-a născut se miscă anevoios și are toate limitele vârstei înaintate.

De 4 ani, sufletul lui Daniel este ceva mai puțin îngreunat, căci are cu cine să vorbească despre ce simte. Merge la Centrul Salvați Copiii, și-a făcut prieteni și încet-încet a început să înțeleagă că mama a plecat din motive de oameni mari. Ușor-ușor face pași să-și explice toate emoțiile pe care le trăiește. Îi place să rezolve probleme la matematică la Centrul Educațional și își ajută colegii să înteleagă exercițiile. Își dorește să devină pompier, să salveze oameni.

Pe Daniel și pe ceilalți copii ca el, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinatate, îi putem ajuta împreună donând în număr cât mai mare.

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►