Poveste Dorin


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Azi am aflat de povestea lui Dorin și am zburat cu gândul într-o amintire de la grădiniță când „Scâârț”, ușa comunistă s-a închis în urma mamei mele, iar eu am rămas doar cu un „Pa”. Din fericire, acel „pa” a fost temporar pentru mine, însă pentru Dorin este de durată. Dorul său de mamă e ca o boală pentru cei 10 ani ai săi, care au devenit acum ani de maturitate.

Dorin s-a născut în Italia și la doar câteva luni s-a mutat fără mamă în România cu tatăl său, care îi este acum și mamă. De parcă nu ar fi fost suficientă această durere, tatăl lui Dorin a fost depistat cu o boală gravă și astfel singurul pilon de siguranță al copilului se clatină.

Aș vrea ca Dorin să rămână copil, iar noi împreună putem să-l susținem să depășească cu încredere această perioadă și să spere la o viață frumoasă. Chiar dacă ai trecut sau nu prin povești asemănătoare sunt convins că ești om, iar ajutorul către el poate să vină de unde Dorin nu se așteaptă, adică de la noi. Implică-te și tu pentru ca acești copii să se integreze în societate, să se bucure de copilărie și să audă mai degrabă “pe curând” în loc de “pa”.

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►