Poveste Ionut si Nicoleta


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Ionuț și Nicoleta au 14, respectiv 11 ani. Părinții lor au fost plecați la muncă în străinătate în mai multe rânduri, ei rămânând în grija unei bone. Dacă după un timp mama s-a întors acasă, bona îmbolnăvindu-se și nemaiputând avea grijă de ei, tatăl, în schimb, e încă plecat.

Amintirile din copilărie ale lui Ionuț sunt legate de drumurile pe jos de circa doi kilometri, indiferent de ploaie sau frig, până la bonă. Dar măcar atunci încă îi mai avea pe părinți aproape de el. Acum, ajuns în clasa a 8-a, simte extrem de puternic lipsa tatălui, cu care reușește să comunice din ce în ce mai rar, lucru care își pune amprenta asupra situației școlare și a confortului emoțional atât de necesar în perioada adolescenței.

De opt ani, cei doi frați sunt prieteni ai echipei Salvați Copiii, alături de care își fac temele pentru școală, primesc sprijin psihologic prin integrarea în grupuri de copii cu povești asemănătoare. Au devenit mai prietenoși și comunicativi, capabili să își gestioneze mai bine emoțiile și suferințele. Au nevoie în continuare de ajutorul nostru!

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►