Poveste Mihai și Ovidiu


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Mihai e cu doar doi ani mai mare, dar se poartă adesea ca un părinte pentru fratele lui de 6 ani. Și-a luat rolul acesta fără să-și dea seama. Tatăl vine doar câteva săptămâni pe an acasă, e sărbătoare mare atunci, copiii nu se dezlipesc de el, îi sorb cuvintele și gesturile. Dar trece atât de repede vacanța! Și mama lor e mereu plecată la muncă, de dimineață din zori, până seara târziu. Bunicul le e în preajmă, dar le face cu greu față celor doi.

Ovidiu adună mereu copiii la fotbal, ca un adevărat lider. Mihai e cel răbdător, matur, prea dur cu el însuși când se acuză că e prea fricos ori prea plângăcios. Visează mereu ca într-o zi tatăl să-i ia și pe ei în lumea largă și necunoscută în care dispare atât de des.

La programul Salvați Copiii, Mihai și Ovidiu și-au găsit prieteni noi și sprijin la teme. Acolo până și Mihai își dă voie să fie copil, se joacă mult și găsesc adulți care le înțeleg pasiunea pentru jocuri pe calculator. Bunicul nu pricepe ce vor ei să zică atunci când spun că vor fi gameri și vloggeri, mama nu e niciodată acasă, tatăl e departe.

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►