Poveste Robert


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

La numai 7 ani, Robert a învățat ce înseamnă greul și așteaptă cu sufletul la gură să aibă un loc pe care să-l numească „acasă”.
După plecarea părinților în Anglia, Robert și frățiorii lui au rămas în grija străbunicii, apoi a bunicii.

Când situația a devenit prea dificilă, mama s-a întors în țară, însă nu a putut locui alături de copii prea mult timp. Dat fiind că aceasta lucrează în ture de noapte, copiii au fost nevoiți să se întoarcă în casa bunicii, iar la mamă merg numai în weekend. Bunica mai are doi copii de care se ocupă, grijile fiind multe și spațiul neîncăpător.

În mai puțin de un an, Robert a avut parte de o mulțime de schimbări, la o vârstă la care are nevoie de sprijin și afecțiune. Duce dorul părinților, iar instabilitățile și sentimentul de abandon îl copleșesc și îl afectează emoțional. E un elev silitor și i-ar plăcea să rămână până seara la școală, pentru că acolo simte că are un loc al lui. Specialiștii de la Salvați Copiii i-au oferit suport și un cadru în care să petreacă mai mult timp după școală, făcând activități specifice vârstei. Ajută-i să facă bine în continuare!

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►