Poveste Silviu


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

În lumea lui Silviu e un spațiu mare umplut cu frustrare, discriminare, sărăcie, dor de mama care e în Anglia la muncă de mai bine de 2 ani, grija pentru bunica bolnavă cu care stă. E o povară grea pe umerii unui copil de 11 ani care are tatăl de origine iordaniană, dar care găsește resurse să fie vesel și dezinvolt.

Uneori, răspunsurile lui sunt ușor agresive, iar la consilierea psihologică de la Salvați Copiii România, învață să aibă încredere în el și să-și corecteze agresivitatea. Niciun obstacol nu i-a alterat însă bunătatea și recunoștința. De 8 martie, când învățătoarea a adus pentru toata clasa un tort, spunându-le că e și ziua lor, a copiilor ei de la clasă, Silviu a întrebat-o dacă poate lua acasă o porție să-i dea și bunicii. Gestul său a emoționat pe toată lumea.

Pentru el, și nu numai, e nevoie și de empatia și generozitatea noastră. Cu ajutorul și implicarea voastră, Silviu poate rămâne în programul Salvați Copiii și poate avea activități cu cei de vârsta lui și oportunități de pregătire școlară, pe care bunica nu i le poate oferi.

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►