Poveste Simona


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Dorul nu ne iartă când suntem departe de cei dragi, iar Simona știe cel mai bine acest lucru. Mama ei este plecată de 2 ani în Anglia, pentru a oferi o viață mai bună familiei.
Simona are 11 ani și este elevă în clasa a IV-a. Locuiește cu tatăl și fratele ei care este elev în clasa a X-a. Tatăl este șofer la o firmă de servicii medicale și se înțelege tare bine cu copiii.

Deși vorbesc aproape în fiecare zi cu mama lor, plecarea ei i-a maturizat înainte de vreme pe cei doi copii. Simona este un copil care duce greutatea dorului și ochii ei vorbesc despre o mare tristețe. Deși copil sensibil și timid, Simona a reușit să se integreze în colectivitate foarte bine.

Alături de specialiștii de la Salvați Copiii reușește să își gestioneze trăirile povestind despre absența mamei care este cel mai greu de suportat mai ales seara, când își imaginează că mama o ține în brațe și povestesc împreună despre tot ce s-a întamplat peste zi. Cred că împreună putem să-i ajutăm pe acesti copii, putem să le fim alături!

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►