Poveste Sonia


Pozele sunt cu titlu de prezentare. Numele copiilor şi unele detalii au fost modificate pentru a le proteja identitatea.

Viața nu e întotdeauna așa cum ne-o imaginăm sau cum ne-o propunem. Sonia este unul dintre zecile de mii de suflete care au fost nevoite să trăiască departe de unul dintre părinți în speranța unui trai decent. Ea trăiește alături de mama ei, un frate și două surori. Plecarea tatălui în Germania a zdruncinat-o destul de puternic, pentru că siguranța și stabilitatea adolescentei au dispărut atunci când tatăl ei a decis să plece.

Ea este elevă în clasa a XI-a și vine de câteva luni, alături de sora ei Elena, la programul Salvați Copiii. Își dorește să studieze și să ia note bune la școală pentru a susține eforturile pe care tatăl le face pentru familia lor.

În grupul Salvați Copiii se simte acceptată, și-a dezvoltat aptitudinea de a se integra într-un grup și de a prelua inițiativa. Preferatele ei sunt orele de consiliere în grup, activitățile extrașcolare și recreative.
Vă spun povestea ei pentru că mi se pare important să facem ceva. Așa că, haideți să le fim împreună alături acestor copii care sunt încercați în felul acesta de viață.

Fii și tu parte din comunitatea celor care sprijină acești copii. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine pentru ei.
DONEAZĂ ȘI TU ►